Háromnapos munkahét a csúcsétteremben

Esben Holmboe Bang, a világ egyik legjobbjának tartott séfje, az Osloban található három Michelin-csillagos Maaemo konyhafőnöke egy nemrégiben Írországban megrendezett szimpóziumon (Food On The Edge) azt mondta, a legjobb döntés, amit hozott, a háromnapos munkahét bevezetése volt.

Azt is hozzátette, a nála dolgozók egyáltalán nem kérdőjelezték meg az ötlet létjogosultságát, sőt.

A Maaemo-ban a személyzet heti 40-50 órát dolgozik három napra elosztva. Bang szerint amikor bevezették ezt a munkarendet, a hatás azonal érezhető volt: “A dolgozók kiegyensúlyozottabbak, energikusabbak és lelkesebbek lettek, a séfek úgy dolgoznak, mintha Duracell-nyuszik lennének.”

A rendezvényen az is kiderült, Bang nincs egyedül az ötletével, és főleg Skandináviában egyre több topétterem gondolja úgy, hogy a fenntarthatóságnak nem csak a konyhán az alapanyagoknál, de a személyzet körében és a munkakörülmények kialakításában is meg kell jelennie. Lehet, hogy ezzel ők találják meg a megoldást a gasztronómiában jellemző stressz és a kiégés ellen?

Forrás: finedininglovers.com

Szólj hozzá