Kosár: 0 termék - 0 Ft 0
Csillagos ötös: a cékla

Csillagos ötös: a cékla

Céklát szinte egész évben vehetünk, és akik valamiért nem kedvelik, nem is tudják milyen csodálatosan egészséges, sokoldalú és finom zöldségféléről maradnak le. Összegyűjtöttük az 5 legfontosabb tudnivalót róla. A cékla tényleg ősidők óta jelen van az ember táplálkozásában. Az újkőkorszakból ránk maradt leletek bizonyítják, hogy már akkor…

Tovább

Gesztenye, a szelíd óriás

Gesztenye, a szelíd óriás

Valószínűleg nincs olyan ember, akinek a téli időszakról ne jutna eszébe a szelídgesztenye-sütés hangulata, akár egy utcai árustól vásároltuk, akár mi magunk sütöttük otthon. Az az illat, az a forróság, amikor a kezünkbe vesszük a frissen sült termést és az a türelmetlen kíváncsiság, amikor már beleharapnánk, de…

Tovább

Vargányázni jó!

Vargányázni jó!

Édesapám valamiért vonzódott az erdőhöz (ezt mondjuk megértem), de leginkább a gombászáshoz. Ezt gyerekkoromban annyira nem értettem, de mentem vele, főleg a Pilisbe jártunk, aztán a Fény utcai piacon álltunk sorba a gombavizsgálónál jól megpakolt kosarakkal. Ő képes volt végigolvasni a szakkönyveket, gombakalauzokat is, amit megintcsak nem…

Tovább

Fehérrépa és pasztinák

Fehérrépa és pasztinák

Az elnevezések tekintetében van némi zűrzavar: a pasztinák ugyanaz, mint a paszternák, viszont nem ugyanaz, mint a fehérrépa, ami másik nevén a petrezselyemgyökér. Ránézésre nagyon hasonlóak, néhány fontos tulajdonság azonban megkülönbözteti őket: a pasztinák levéltöve beeső, míg a fehérrépa tövéből csúcsosan nőnek kifelé a levelek. A pasztinák…

Tovább

Minimum 4 karakter