Madártej a nagyi könyvéből

Nehézségi fok: 3

1.      A tojásokat szétválasztjuk.

2.      A tojássárgákat, a cukorral, a kikapart vaníliával, a csipet sóval habosra keverjük, amíg kivilágosodik. Lassú tűzön folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Akinek van maghőmérője, az 82 fokig melegítse, majd öntse át másik edénybe, hogy ne tudjon kicsapódni a fehérje belőle.

3.      Egy lábasban felteszünk 3 liter vizet forrni.

4.      A fehérjéket 1 teáskanál porcukorral, egy csipet sóval kemény habbá verjük. Ha lassan forr a víz, evőkanállal beleszaggatjuk a fehérjét, 20-20 másodpercig főzzük mindkét oldalon, kiszedjük, lecsepegtetjük.

5.      Amikor a sárga krémalap kihűlt, rátesszük a galuskákat, és hűtőben készre hűtjük.

Részletek

Allergének

  • tej
  • tojás

Hozzávalók

  • 1 liter tej
  • 6 egész tojás
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 teáskanál porcukor
  • 1 vanília rúd
  • pici só

Szólj hozzá

Minimum 4 karakter