Morzsasüti

Nehézségi fok: 1

1.      Tűzálló tálakba, vagy tepsibe két ujjnyi vastagon gyümölcsöt szórunk, kevés fahéjas kristálycukorral megszórjuk. (Zsíradék nem kell alá.)

2.      A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk, a gyümölcsök tetejére terítjük, majd előmelegített sütőben 8-10 perc alatt 200 fokon aranysárgára sütjük.

3.      Tálalhatjuk lekvárral, fagylalttal, vagy ízlés szerint csak porcukorral.

Részletek

Allergének

  • glutén
  • tej

Hozzávalók

  • 12 darab 12 centis tálkához, vagy egy gáztepsihez
  • 18 púpos evőkanál liszt
  • 20 dkg vaj
  • 4 púpos evőkanál kristálycukor
  • 1 sütőpor
  • 1 vaníliás cukor
  • néhány csepp víz ,hogy a tészta morzsalékos legyen
  • ízlés szerint aprított friss, vagy fagyasztott gyümölcs, vagy előre párolt alma, de túróval is verhetetlen

Szólj hozzá

Minimum 4 karakter