Csőben sült angolzeller

Nehézségi fok: 2

1.       A zellercsomót szétszedjük, megtisztítjuk.

2.       Zöldséglevesben addig főzzük (kb. 4 perc), hogy még roppanós maradjon.

3.       Besamelt készítünk: a vajat felmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet és világosra pirítjuk, majd lassan felöntjük a tejjel és csomómentesre keverjük. Sűrűsödésig főzzük, zzuk, borsozzuk.

4.       Kivajazott tűzálló tálba tesszük a zellerszárakat, ráöntjük a besamelt, megszórjuk reszelt sajttal, és 200 fokon aranyszínűre sütjük. Jó kovászos kenyérrel tökéletes vacsora.

Részletek

Allergének

  • zeller
  • tej
  • glutén

Hozzávalók

  • 1 csomag szárzeller
  • 10 deka vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 5 dl tej
  • 15 deka reszelt sajt
  • só, bors

Szólj hozzá

Minimum 4 karakter