Zellerkrém leves

Nehézségi fok: 1

1.       Az ezüsthagymát felkockázzuk, az olívaolajon a megtisztított és kockára vágott zellerrel és burgonyával párolni kezdjük. val, borssal ízesítjük.

2.       Amikor félig megpuhult, felöntjük az alaplével és készre főzzük. Botmixerrel krémesre turmixoljuk. Aki kedveli ilyenkor adhat hozzá még tejszínt, vagy vajat.

3.       Tálaláskor ropogósra sütött kolozsvári szalonnát szórunk a tetejére.

Részletek

Allergének

  • zeller

Hozzávalók

  • 1 kg zeller (gumó)
  • 20 dkg burgonya
  • 10 dkg ezüsthagyma
  • 75 ml olívaolaj
  • 1 l zöldségalaplé
  • só, bors
  • kevés vaj vagy tejszín ízlés szerint
  • A tetejére: 10 dkg kolozsvári szalonna

Szólj hozzá