A sütőben készült változat: Áfonyás-diós müzliszelet

Nehézségi fok: 1

1.       A sütőt előmelegítjük 160 fokon. Előkészítünk egy 18 x 25 cm-es tepsit, beleteszünk egy sütőpapírt és a papírt kivajazzuk.

2.       A zabpelyhet, a magokat összekeverjük, majd rászórjuk a tepsire. 10 percre sütőbe tesszük, ezalatt a magok a vajjal kissé megpirulnak, ropogósak és illatosak lesznek.

3.       Egy kisebb lábosban felolvasztjuk a 100 g vajat a mézzel együtt. Hozzákeverjük a sütőből kivett zabpelyhes mixet, ízesítjük fahéjjal, majd beleszórjuk az aszalt gyümölcsöket is.

4.       Újra elővesszük a tepsit, ha kell, cseréljük benne a sütőpapírt. Erre kanalazzuk rá az összedolgozott masszát, és egyenletesen lenyomkodjuk a tetejét. Visszatesszük a sütőbe és 30 perc alatt készre sütjük.

A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd 12 egyforma szeletre vágjuk. Jól záródó dobozban, hűvös helyen pár napig eltartható.

Részletek

Allergének

  • glutén (bár a zab gluténmentes, előfordulhat keresztszennyeződés az előállítás és a szállítás során)
  • tej

Hozzávalók

  • 120 g vaj, plusz egy kevés a vajazáshoz
  • 200 g zabpehely (apró szemű)
  • 100 g napraforgómag
  • 50 g szezámmag
  • 50 g apróra tört dió
  • 4 evőkanál méz
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 100 g aszalt gyümölcs: áfonya, meggy és vörösáfonya vegyesen (jó, ha késsel kisebb darabokra aprítjuk)

Szólj hozzá

Minimum 4 karakter