Zalai borítós káposzta

Nehézségi fok: 4

Elkészítés (8 főre)

1.      Az árpagyöngyöt 4 órára beáztatjuk.

2.      A hagyma felét megfonnyasztjuk, rátesszük az árpagyöngyöt és csontlével locsolgatva majdnem puhára pároljuk

3.       Bekeverés előtt egy csokor aprított petrezselymet keverünk hozzá.

4.      A maradék vöröshagymát megpirítjuk, átpirítjuk rajta a sertéshúst és összekeverjük a kockákra vágott kisütött szalonnával.

5.      Az egész fej savanyított káposzta nagy leveleiből nyolc darabot egészben leszedünk. A maradékot nagyon vékony csíkokra vágjuk.

6.      Az árpagyöngyöt összekeverjük a pirított hússal, a szalonnával, a felcsíkozott káposztával. A tejszínt kikeverjük a tojással és ezt is belekeverjük a töltelékbe.

7.      Tenyérnyi tálakat kiolajozunk, beleterítjük a savanyúkáposzta levelet, megtöltjük a tálakat a töltelékkel, visszahajtjuk a leveleket, és 180 fokos sütőben pirulásig sütjük.

8.      Sütést követően adagonként tányérra borítjuk, tejföllel locsolva tálaljuk.

 

Részletek

Allergének

  • glutén
  • tej
  • tojás

Hozzávalók

  • 1 fej egyben savanyított káposzta
  • 500 g árpagyöngy
  • 800 g darált sertéshús
  • 200 g füstölt császárszalonna
  • 200 g vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 5 g csemege őrölt paprika
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • 4 dl tejszín
  • 4 db tojás
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • só, bors ízlés szerint

Szólj hozzá

Minimum 4 karakter