Karácsonyi kuglóf

Nehézségi fok: 3

1.       A tojássárgáját a felmelegített tejjel és az olvasztott vajjal elkeverjük.

2.       A lisztet átszitáljuk, belekeverjük az élesztőt, a mazsolát, a kandírozott gyümölcsöt, a vaníliás cukrot, valamint a cukrot és a sót.

3.       Hozzáadjuk a tejes keveréket, simára dagasztjuk, majd letakarva kétszeresére kelesztjük.

4.       Közben a sütőt előmelegítjük 200 fokra és kivajazzuk, kilisztezzük a kuglófformát, majd a rúdra formázott tésztát beletesszük.

5.       A sütőt sima sütésre állítjuk. A kuglófot 15 percig 200 fokon sütjük, utána visszavesszük a hőmérsékletet 180 fokra, így sütőtől függően még 20-25 percig sütjük, amíg szép barna lesz a teteje.

6.       A formában hűtjük ki és amikor hideg kifordítjuk.

7.       Porcukrozhatjuk, de akár csokoládéval is bevonhatjuk – igazi karácsonyi ízben lesz részünk.

Részletek

Allergének

  • glutén
  • tej
  • tojás

Hozzávalók

  • 500 g búzaliszt (BL55)
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 1 db tojássárgája
  • 1 vaníliás cukor
  • 90 g porcukor
  • 70 g vaj (olvasztott)
  • 280 ml 2,8%-os tej
  • 30 g mazsola
  • 30 g apróra vágott kandírozott narancs és citromhéj
  • 1 csipet só

Szólj hozzá

Minimum 4 karakter