Sült zöldségcsipsz egyszerűen

Nehézségi fok: 1

1.      Melegítsük elő a sütőt 180 fokon.

2.      Hámozzuk meg a zöldséget, mossuk meg, töröljük szárazra és mandolinnal vágjuk vékony szeletekre.

3.      Locsoljuk meg a kókuszolajjal, szórjuk meg a sóval és rázzuk össze vagy kézzel alaposan forgassuk át.

4.      Terítsünk sütőpapírt a tepsibe, tegyük rá a zöldségszeleteket, és süssük 10-15 percig vagy amíg kissé kiszáradnak és ropogós lesz a szélük.

5.      A csipszeket légmentesen zárható dobozban 3 napig tárolhatjuk.

Részletek

Allergének

  • Ø

Hozzávalók

  • 3 közepes cékla vagy sárgarépa, vagy pasztinák
  • 1½ tk. kókuszolaj (vagy olíva olaj)
  • ¼ tk. nagy szemű só

Szólj hozzá