“Kőtt” rétes

Nehézségi fok: 4

1.            A száraz hozzávalókat összekeverjük.

2.            A tejet elkeverjük a tojássárgával és az olajjal, majd a száraz hozzávalókhoz öntjük. Alaposan kidolgozzuk a tésztát, majd duplájára kelesztjük és három részre osztjuk.

3.            Az egyes részekből 3-4 mm vastag téglalapot nyújtjunk és megkenjük a felolvasztott margarinban elkevert cukros kakaóval. Feltekerjük és összefonjuk.

4.            A tetejét egy evőkanál tojásos tejjel kenjük meg, majd megszórjuk cukros vágott dióbéllel

5.            Kerek cseréptálban sütjük, 180 fokon, halvány barnára.

6.            Miután kihűlt, szeleteljük. Lehet tölteni mákos és diós töltelékkel, sőt fahéjas cukorral is ízesíthetjük.

Részletek

Allergének

  • glutén
  • tej
  • tojás

Hozzávalók

A tésztához:

  • 70 dkg liszt
  • 2 tojás sárgája
  • 4 evőkanál olaj
  • 10 dkg kristálycukor
  • 4 dl langyos tej
  • 2 csomag szárított élesztő
  • 2 csipet só

A töltelékhez:

  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg kristálycukor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 2 marék vágott dióbél

Szólj hozzá

Minimum 4 karakter