Zsíros pogácsa

Nehézségi fok: 2

Évtizedek óta az agyamba égve érzem az ízét. Nagyanyám akkor készítette, ha a Papa a hegyre ment, mert ez a pogácsa több naposan is jó, kívül ropogós marad, belül puha.

Az íze érdekes, azt szoktam rá mondani, se nem édes, se nem sós – ki kell próbálni.

Elkészítés

1.       Minden hozzávalót alaposan összegyúrunk, többször meghajtogatjuk és kisujjnyi vastagra nyújtjuk.

2.       A tetejét megkenjük tojással, éles késsel kockásra vágjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

3.       180 fokos sütőben aranybarnára kell sütni, utána pedig gondosan ellenállni, hogy ne együk meg az összeset még melegen.

Részletek

Allergének

  • glutén
  • tojás
  • tej

Hozzávalók

  • 80 dkg liszt BL55
  • 32 dkg zsír
  • 16 dkg kristálycukor
  • 4 tojássárgája
  • kávéskanálnyi só
  • annyi tejföl, hogy kényelmesen nyújtható legyen
  • lehet bele tenni élesztőt is, de én inkább egy csomag sütőporral szoktam könnyíteni a tésztát.

Szólj hozzá

Minimum 4 karakter