1. Az élesztőt a cukros meleg tejben elkeverjük egy egész tojással és egy sárgájával – nem kell felfuttatni.
2. A lisztbe elvegyítjük a sót, majd hozzáadjuk a tejes keveréket.
3. A tésztát dagasztógéppel dagasztjuk, teljesen simára. Amikor szép a tészta a végén adjuk hozzá a puha vajat és azzal is kidagasztjuk.
4. A tésztát duplájára kelesztjük, majd négy csíkra vágjuk, óvatosan hengereket formázunk belőle, vigyázva, hogy ne nyomkodjuk ki belőle a levegőt.
5. A hengereket egymás mellé rakjuk, az egyik végüket összenyomkodjuk, majd összefonjuk őket.
6. A kész négyes fonatot jénai tálba tesszük, ott ismét hagyjuk legalább 30 percet kelni és sütés előtt lekenjük egy tejjel elkevert tojás sárgájával.
7. 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük. A rácson hagyjuk kihűlni.