Szárítva sütött zöldségcsipsz

Nehézségi fok: 1

A zöldségcsipsz ugyanúgy készül, mint amikor nekiállunk a friss paradicsomból szárított paradicsomot készíteni – mediterrán sós levegő hiányában a saját sütőnkben. Kétségtelen, hogy időigényes, hiszen 8-10 órára alacsony hőfokon bekapcsolva kell tartani a sütőt, és tulajdonképpen szárítjuk-aszaljuk a zöldségeket. De a semmihez sem hasonlítható koncentrált ízekért rajongóknak ez a változat is kötelező!

Elkészítés

1.       Hámozzuk meg és öblítsük le, majd töröljük szárazra a zöldséget.

2.       Vágjunk vékony szeleteket mandolinnal.

3.       Egy tálban keverjük össze a zöldségeket a citromlével, a kaporra, sóval és borssal.

4.       Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe és szárítsuk 50 fokon 8-10 órán át.

Részletek

Allergének

  • Ø

Hozzávalók

  • 4-4 közepes darab a kedvenc zöldségünkből (sárgarépa, cékla, zeller, pasztinák, stb.)
  • 1 citrom kifacsart leve
  • frissen vágott kapor
  • tengeri só és fekete bors

Szólj hozzá