Sütés nélkül: Datolyás-mandulás müzliszelet

Nehézségi fok: 1

1.       A beáztatott mandulát lecsöpögtetjük és kinyomkodjuk. Mixerbe töltjük, és magas fordulatszámon elkezdjük pépesíteni. Nagyjából egy perc alatt megkapjuk a kívánt állagot.

2.       A zabpelyhet, a mandulát és a datolyát nagy keverőtálba tesszük.

3.       A mézet alacsony lángon felmelegítjük, hozzákeverjük a mogyoróvajat, majd az egészet a zabpelyhes keverékre öntjük. Alaposan eldolgozzuk.

4.       Ha kész, az egész masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsire terítjük és egyenletesen lenyomkodjuk. (Ehhez terítsünk a tetejére is sütőpapírt és használjunk egy másik tepsit is vagy egy sodrófát.)

5.       A sütőpapírral letakarva tegyük a hűtőbe 20 percre.

10 szelet lesz belőle. Kihűlés után vágjuk fel. A müzliszeletek pár napig légmenetesen záródó dobozban eltarthatók, külön hűtést nem igényelnek.

Részletek

Allergének

  • glutén (bár a zab gluténmentes, előfordulhat keresztszennyeződés az előállítás és a szállítás során)

Hozzávalók

  • 220 g magozott, beáztatott datolya
  • 85 g juharszirup vagy méz
  • 65 g mogyoróvaj
  • 110 g natúr mandula, nagyobb darabokra törve
  • 135 g zabpehely
  • Ízlés szerint: só, fahéj, vanília

Szólj hozzá