1. A beáztatott mandulát lecsöpögtetjük és kinyomkodjuk. Mixerbe töltjük, és magas fordulatszámon elkezdjük pépesíteni. Nagyjából egy perc alatt megkapjuk a kívánt állagot.
2. A zabpelyhet, a mandulát és a datolyát nagy keverőtálba tesszük.
3. A mézet alacsony lángon felmelegítjük, hozzákeverjük a mogyoróvajat, majd az egészet a zabpelyhes keverékre öntjük. Alaposan eldolgozzuk.
4. Ha kész, az egész masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsire terítjük és egyenletesen lenyomkodjuk. (Ehhez terítsünk a tetejére is sütőpapírt és használjunk egy másik tepsit is vagy egy sodrófát.)
5. A sütőpapírral letakarva tegyük a hűtőbe 20 percre.
10 szelet lesz belőle. Kihűlés után vágjuk fel. A müzliszeletek pár napig légmenetesen záródó dobozban eltarthatók, külön hűtést nem igényelnek.