Túrós kifli Zalából

Nehézségi fok: 2

Ha igazán könnyű és gyorsan elkészíthető receptet szeretnétek, akkor ez lesz az. Ezt a kiflit édesen és sósan is el lehet készíteni, sőt sós változatában meg lehet bolondítani zöldfűszerekkel is.

Elkészítés

1.       A hozzávalókból tésztát gyúrunk, ami kissé lágy és ragacsos lesz, bőven alálisztezve kell dolgozni vele.

2.       4 részre osztjuk, mindegyikből kört nyújtunk és a köröket 16 cikkre vágjuk, majd feltekerjük.

3.       Kicsi formás kiflik lesznek. 180 fokon 25 percig sütjük, amíg aranysárga színűek lesznek.

Részletek

Allergének

  • glutén
  • tej

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 50 dkg félzsíros tehéntúró
  • 25 dkg vaj
  • 1 csomag sütőpor
  • édes változatnál: 20 dkg porcukor
  • sós változatnál: 1 evőkanál só
  • annyi tejföl, hogy gyúrható legyen

Szólj hozzá