Spenótos-ricottás palacsinta

Nehézségi fok: 1

1.       A vajat felolvasztjuk, beletesszük a fokhagymát és a szélesre vágott spenótot, addig hagyjuk a lángon, amíg a spenót kicsit összeesik.

2.       A lángról levéve hozzáadjuk a ricottát, majd a felvert egész tojásokat, a sajtot, zzuk, borsozzuk és végül a palacsintákba töltjük.

3.       Már így is nagyon finom, de ha még jobbat akarunk, akkor a palacsintákat fektessük tűzálló tálba, öntsük le 2 dl tejszínnel, szórjuk meg parmezánnal és 200 fokos sütőben 10 perc alatt süssük át.

4.       Adhatjuk önálló ételként, de akár grillezett hús mellé köretnek.

Részletek

Allergének

  • glutén
  • tej
  • tojás

Hozzávalók

  • 10 db sós palacsinta kisütve
  • 30 dkg friss spenót
  • 30 dkg ricotta
  • 2 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 3 dkg parmezán
  • 1 gerezd fokhagyma vékonyra reszelve
  • só, bors

Szólj hozzá

Minimum 4 karakter