Slanac

Nehézségi fok: 3

1.      A hozzávalókból tésztát dagasztunk, amelyet meleg helyen, letakarva, legalább 1 órát kelni hagyunk.

2.      A megkelt tésztát 16 részre osztjuk.

3.      A gombócokból tepsi hosszúságú rudakat sodrunk. (Egy gáztepsibe 8 rúd fér.)

4.      Újabb fél órát kelni hagyjuk.

5.      A tetejét megkenjük tejjel, ettől szépen megpirul majd.

6.      200 fokos sütőben pirulásig (kb. 40 percig) sütjük.

7.      A sómázhoz összekeverjük a lisztet a sóval és a vízzel, rácsorgatjuk a kiflikre, és 2-3 percig még a sütőben hagyjuk, amíg a máz megszilárdul.

Részletek

Allergének

  • glutén
  • tej

Hozzávalók

  • 1 kg liszt ( BL 55)
  • 6 dl tej
  • 5 dkg élesztő, vagy két csomag expressz élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 evőkanál só
  • 1 dl olaj
  • 2 dl tejföl
  • A sómázhoz: 3 evőkanál liszt,1 evőkanál só, 4 evőkanál víz

Szólj hozzá

Minimum 4 karakter