Nyúl vadasan

Nehézségi fok: 4

1.      A húst kb. 20 dkg-os darabokra vágjuk, zzuk, borsozzuk.

2.      A vöröshagymát, lila hagymát és a sárgarépát nagyobb darabokra vágva tepsibe tesszük.

3.      Felöntjük a vörösborral, beletesszük a fokhagymagerezdeket és a borókabogyót.

4.      A húsokat serpenyőben arany színűre pirítjuk, majd a tepsibe tesszük őket.

5.      130-140 fokon 3-5 órán át sütjük, lefedve ( akkor jó, ha a húsba könnyen belecsúszik egy villa).

6.      A vadasmártás hozzávalóit megtisztítjuk, daraboljuk, majd olívaolajon pirítani kezdjük. Amikor kicsit megpárolódnak felöntjük a zöldségalaplével és a fehérborral puhára főzzük. Sózzuk, borsozzuk.

7.      A végén levével együtt leturmixoljuk és átszűrjük, hogy teljesen sima mártást kapjunk. Mustárral, citromlével, sóval, borssal beállítjuk az ízét, majd belekeverjük a vajat. Könnyű, ízes, de egészséges mártást kapunk, sem tejföl, sem liszt nem kell bele.

8.      A knédlihez először kockára vágjuk a szalonnát, zsírjára sütjük, a petrezselymet apróra vágjuk.

9.      A többi hozzávalóból tésztát dagasztunk, amelyet duplájára kelesztünk. Hozzágyúrjuk a petrezselymet és a szalonnakockákat is.

10.      A tésztát négyfelé osztjuk és rudakat készítünk belőle. Mi a knédlit rizspároló bambusz edényben készítjük évek óta, tökéletes. A nyers knédli rudakat kilyukasztgatott sütőpapírra tesszük, így tesszük bele a pároló edénybe, 8-10 perc alatt fordítás nélkül elkészül a könnyű knédli.

Részletek

Allergének

  • glutén
  • tej

Hozzávalók

A húshoz:

  • 1,6 kg nyúlcomb
  • 10 dkg vaj
  • 1 lila hagyma
  • 1 vöröshagyma
  • 2 sárgarépa
  • 3 dl vörösbor
  • 10 db borókabogyó
  • 4 ág kakukkfű
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, bors

A vadasmártáshoz:

  • 1 kg sárgarépa
  • 60 dkg petrezselyemgyökér
  • 40 dkg angolzeller
  • 25 dkg karalábé
  • 75 dkg ezüsthagyma
  • 3 dl fehérbor
  • 5 dkg dijoni mustár
  • 35 ml citromlé
  • 6 dl zöldségalaplé
  • 2 db babérlevél
  • 4 ág kakukkfű
  • 10 dkg vaj
  • 50 ml olívaolaj
  • só, bors

A knédlihez:

  • 50 dkg rétesliszt
  • 4 dl tej
  • 35 g élesztő
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 10 dkg kolozsvári szalonna

Szólj hozzá

Minimum 4 karakter