Kakaós kuglóf Becsehelyről

Nehézségi fok: 4

Ez a kuglóf sok türelmet igényel, a nagyi mindig kora reggel dagasztotta le.

1.       A tejbe beletesszük a cukrot, az élesztőt és a tojás sárgákat, simára keverjük.

2.       A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, majd hozzáadjuk a mazsolát, a többi hozzávalót és sima tésztát dagasztunk. A tésztát elfelezzük, és a feléhez hozzáadjuk a kakaóport, azt is beledagasszuk.

3.       Legalább egy órát kelni hagyjuk. A két tésztát az első kelés után téglalap alakúra nyújtjuk, egymásra tesszük őket, felcsavarjuk, és a hengert beletesszük a zsírozott, lisztezett kuglóf formába.

4.       Ismét kelni tesszük, körülbelül egy órára. Előmelegített sütőben 180 fokon 40-45 percet sütjük, a tetejét letakarjuk egy alufóliával, hogy ne piruljon túl. A formában hagyjuk hűlni.

Részletek

Allergének

  • tej
  • tojás
  • glutén

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dl zsíros tej
  • 2 tojás sárgája
  • 1 vaníliarúd kikapart belseje
  • 2, 5 dkg friss élesztő
  • 12 dkg kristálycukor
  • 8 dkg zsír
  • csipet só
  • fél csomag mazsola
  • 1 dkg kakaópor

Szólj hozzá

Minimum 4 karakter