Húsvéti madárkák

Nehézségi fok: 2

A képen látható kis madárkákat akár gyerekekkel együtt könnyen elkészíthetitek húsvétra. Az alap egy egyszerű kelt tészta.

1.       A tejet kézmelegre melegítjük.

2.       Elkeverjük a tejben a szárított élesztőt, a kristálycukrot, a tojás sárgákat.

3.       Hozzáadjuk a val elkevert liszthez.

4.       Simára dagasztjuk a tésztát, majd hozzágyúrjuk az 5 dkg vajat.

5.       A tésztát duplájára kelesztjük, majd négy dekagrammos darabokra vágjuk, rudakat sodrunk belőle és csomót kötünk a rudakra, amelyet a képen látható módon madár alakúra formázunk. A mazsolaszemekből lesznek a madárkák szemei.

6.      20-25 percet hagyjuk kelni, majd lekenjük egy felvert tojással és 180 fokos sütőben világosra sütjük.

Részletek

Allergének

  • glutén
  • tej
  • tojás

Hozzávalók

  • 50 dkg BL 55 liszt
  • 3 dl 3,5 %-os tej
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 2 tojás sárgája
  • 8 dkg kristálycukor
  • 1 csipet só
  • 5 dkg vaj
  • pár szem mazsola
  • a kenéshez egy egész tojás

Szólj hozzá

Minimum 4 karakter