Forró csokoládé

Nehézségi fok: 1

Az igazi forró csokoládé nem porból, de még csak nem is kakaóporból készül, hanem valódi csokoládéból. Személy szerint bolondulok azért a változatért, amelyben nincs cukor. A csokoládé és a tejszín találkozása számomra olyan ünnep, amelyet biztosan nem tennék tönkre cukorral. Aki mégis a cukros verziót kedveli, az adjon a hozzávalókhoz 70 g nádcukrot, vagy barnacukrot.

1.       A csokoládét, ha nem pasztilla formájú, feldaraboljuk.

2.       A hozzávalókat felforraljuk, beletesszük az étcsokoládét és azzal is forraljuk.

3.       Amikor kész, botmixerrel átkeverhetjük.

Az ízesítésnek csak a képzeletünk szab határt. Adhatunk hozzá narancshéjat, kardamomot, szegfűszeget, vaníliarudat, a bevállalósak pedig chilit is.

Részletek

Allergének

  • tej

Hozzávalók

  • 200 ml habtejszín (30-32%-os)
  • 100 ml 2,8%-os tej
  • 200 ml víz
  • 200 g étcsokoládé (legalább 53%-os)
  • A fűszerezéshez ízlés szerint: kardamom, szegfűszeg, vanília, chili

Szólj hozzá