Epres spárgasaláta

Nehézségi fok: 1

1.      A spárgából három darabot zöldséghámozóval vékonyra vágunk, félretesszük. A maradék spárgát feldaraboljuk.

2.      A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a bort, elforraljuk belőle az alkoholt, majd a feldarabolt spárgát pár percig átforgatjuk rajta, sózzuk, borsozzuk.

3.      Az epret negyedeljük, majd az összes hozzávalót óvatosan átforgatjuk.

4.       Azonnal tálaljuk. Aki szereti, piríthat rá magvakat, vagy mandulát.

Részletek

Allergének

  • tej

Hozzávalók

  • 50 g vaj
  • 100 ml száraz fehérbor
  • 100 g vegyes zöldsaláta
  • 1 csomag spárga (400 g)
  • 200 g eper
  • 4 evőkanál balzsamecet
  • , bors

A vinaigrette hozzávalói:

  • 1 teáskanál mustár
  • 40 g olívaolaj
  • 80 g kukoricaolaj
  • 30 g balzsamecet
  • 10 g citromlé
  • só, bors

Szólj hozzá

Minimum 4 karakter