Csörögefánk, vagy forgácsfánk

Nehézségi fok: 3

1.      A hozzávalókból sima tésztát gyúrunk.

2.      Alaposan meglisztezett deszkán nagyon vékonyra, késhegynyire nyújtjuk, és rombuszokra vagy téglalapokra vágjuk.

3.      A rombuszok közepét átvágjuk és átfordítjuk az egyik végét rajta, ahogy a képen látni lehet.

4.      Egy edénybe két ujjnyi magasan olajat öntünk, és közepes lángon felmelegítjük. A forró olajban egyszerre 4-5 fánkot kezdünk el sütni.

5.      A fánkok gyorsan kiemelkednek az olajból, amikor az aljuk megsül általában át is fordulnak. Sütés közben megnőnek, és szép arany színűek lesznek.

6.      Kiszedjük, papírtörlőre tesszük, és porcukorral meghintve tálaljuk.

Részletek

Allergének

  • tej
  • tojás
  • glutén

Hozzávalók

  • 320 g liszt
  • 50 g vaj
  • 15 g porcukor
  • 150 g tejföl
  • 3 db tojássárgája
  • 2 g só
  • A tésztát lehet ízesíteni vaníliával, rummal
  • 1 l olaj

Szólj hozzá

Minimum 4 karakter