Csicsókakrémleves

Nehézségi fok: 1

1.      Egy nagyobb csicsókát meghagyunk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, félretesszük.

2.      A csicsókát kefével megtisztítjuk,egészben, hámozatlanul sütőbe tesszük és alufólia alatt 200 fokon teljesen puhára sütjük, majd megpucoljuk.

3.      A hagymát apróra vágjuk, a szárzellerrel együtt, olívaolajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a tisztított, feldarabolt sült csicsókát. Felöntjük az 1 liter levessel, zzuk, borsozzuk, addig főzzük, amíg puha lesz.

4.      Ha megpuhult, botmixerrel pürésítjük, sűrű szitán átszűrjük, hogy teljesen krémes állagot kapjunk.

5.      A reszelt csicsókát a felhevített olajba tesszük, ropogósra sütjük, majd még forrón összekeverjük a darált dióval, ezt tesszük a leves tetejére.

Részletek

Allergének

  • zeller
  • dió

Hozzávalók

  • 1 kg csicsóka
  • 2 szál zeller
  • 1 közepes vöröshagyma
  • só, bors
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 1 liter zöldségleves, vagy alaplé
  • 2 evőkanál darált dió
  • 1 dl étolaj (a feltét sütéséhez)

Szólj hozzá