Bagett – arra az esetre, ha elfelejtettél kenyeret venni

Nehézségi fok: 1

1.       Ezt a fajta élesztőt nem kell futtatni, egyszerűen csak hozzákeverjük a liszthez, majd hozzáadjuk az összes hozzávalót és simára dagasztjuk. Ez az élesztő kb. 15 perc alatt keleszti meg a tésztát, nem kell vele várni, mint a hagyományos élesztőkkel.

2.       A kész tésztát háromfelé vágjuk, bagett formára formázzuk.

3.       Ha van bagett sütő lapunk, akkor arra tesszük őket, ha nincs, akkor simán egy tepsibe, amelyben van sütőpapír, vagy teflonfólia.

4.       A megformázott bagetteket pengével bevagdaljuk, alaposan megspricceljük vízzel és 200 fokon aranybarnára sütjük. Amikor kivesszük a sütőből akkor is spriccelünk rá vizet és már fogyaszthatjuk is.

Részletek

Allergének

  • glutén
  • tej

Hozzávalók

  • 40 dkg BL 80-as liszt
  • 1,5 dl víz
  • 0,5 dl tej
  • 1 teáskanál só
  • 40 g olaj
  • 1 dr. Oetker expressz élesztő

Szólj hozzá

Minimum 4 karakter