Baconos spárga hollandi mártással

Nehézségi fok: 2

1.      A zsenge spárgák kemény végét levágjuk, majd egyesével a szalonnába tekerjük őket.

2.      Az olívaolajjal kikenjük a sütőedényt, 200 fokra betesszük sülni – amíg a szalonna ropogós lesz. Közben elkészítjük a hollandi mártást.

3.      A mártás vízgőz felett készül. A tojássárgákat habosra elkeverjük a vízzel, vagy tejszínnel valamint a citromlével, val, borssal.

4.       Folyamatosan keverjük, majd amikor elkezd sűrűsödni, hozzáadjuk a vajat és készre sűrítjük, vigyázva, hogy a fehérje ne csapódjon ki.

5.       Ha készen van, azonnal öntsük át egy hideg edénybe, hogy ne melegedjen tovább. Melegen tálaljuk.

Részletek

Allergének

  • tej
  • tojás

Hozzávalók

  • 2 csomag spárga (800 g)
  • 1 csomag baconszalonna (250 g)
  • 30 g olívaolaj
  • só, bors

Hollandi mártás:

  • 10 dkg vaj
  • 100 ml víz, vagy tejszín
  • 3 tojássárgája
  • 1 teáskanál citromlé
  • só, fehérbors

Szólj hozzá

Minimum 4 karakter