Az eredeti chilis bab receptje

Nehézségi fok: 2

1.       A hagymát, a fokhagymát és a chilit apróra vágjuk.

2.       A hagymát olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a római köményt és a chilit. Pár perc után mehet bele az apróra vágott kaliforniai paprika is, majd a darált hús. Az egészet legalább 5 percig pirítjuk, amíg a hús egyenletes barna színű nem lesz.

3.      Hozzáadjuk a paradicsomot, zzuk, borsozzuk, ízesítjük oregánóval, babérlevéllel és fahéjjal, őrölt paprikával. Alacsony lángon, fedő alatt pároljuk másfél órán át. Jó sűrűre kell főzni.

4.       Ezután tesszük bele a leszűrt, átmosott babot és a kukoricát. Ezekkel együtt is főzzük még jó húsz percen át. Ha kész, megkóstoljuk, szükség esetén még sózzuk, borsozzuk. Jó sok, ropogós héjú friss kenyérrel, esetleg tortillával kínáljuk.

Részletek

Allergének

  • Ø

Hozzávalók

  • 1 kg darált marhahús
  • 2 fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2-3 szem chilipaprika (jalapeno, chipotle)
  • 1-1 zöld és piros húsú kaliforniai paprika
  • 750 g puhára főtt vörösbab (lehet konzerv is)
  • 700 g kockázott, konzerv paradicsom
  • Olívaolaj
  • Frissen őrölt fekete bors
  • 1 kiskanál oregánó
  • 1/2 kiskanál fahéj
  • 1 kiskanál őrölt római kömény
  • 1 kiskanál őrölt fűszerpaprika
  • 1 kiskanál cayenne-i bors
  • Pár szem babérlevél
  • Ízlés szerint: 250 g kukorica

Szólj hozzá

Minimum 4 karakter