Almarózsa Anyák napjára

Nehézségi fok: 1

1.      Az almákat megmossuk, magozzuk és félbevágjuk, majd uborka gyaluval vékony szeletekre vágjuk.

2.      Egy serpenyőt felforrósítunk, fahéjas porcukrot szitálunk bele és végigrakjuk a szeleteket, hogy egy kicsit megpárolódjanak.

3.      A leveles tésztát vékonyra nyújtjuk, 3 cm széles csíkokra vágjuk, majd sorban végigrakjuk rajta az almaszeleteket úgy, hogy a héjas rész kicsit kilógjon a tésztából és a szeletek folyamatosan, eltolva egymáson legyenek.

4.      Feltekerjük a tésztát az almaszeletekkel, felülről úgy fog kinézni, mint egy szép rózsa. Egy muffin sütőt kivajazunk és beletesszük a tekercseket.

5.      Előmelegített, 180 fokos sütőben körülbelül 25 perc alatt halvány barnára sütjük.

6.      Tálaláskor megszórhatjuk fahéjas porcukorral, de anélkül is nagyon finom lesz.

 

Almarózsa Anyák napjára

Részletek

Allergének

  • glutén
  • tej

Hozzávalók

  • 1 csomag leveles tészta
  • 2 db alma (piros, vagy sárga héjú)
  • őrölt fahéj
  • 3 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor

Szólj hozzá

Minimum 4 karakter